En annorlunda midsommarafton..

En midsommar som började i ett blodigt kaos, men som fick ett lyckligt slut.

Som många av er kan ha sett på vår Facebook-sida hade vi en minst sagt ovanlig midsommarafton här på kliniken. 

Denna dag var Vets with horsepower, en grupp professorer, forskare samt hästspecialister, på plats här hos oss för att hålla i föreläsningar för både veterinärer samt hästägare. Samtidigt hände det som inte får hända när en hästägare transporterade sina två hästar; den ena hästen fastnade i ett spänne i hästtransporten, fick panik och försökte slita sig loss vilket slutade i ett blodigt kaos. Hästägaren ringde i panik till Jantien och tur i oturen att Vets with horsepower, med sina specialister och kirurger var på plats, för när hästägaren och den allvarligt skadade hästen kom till kliniken var det raka vägen in till operationsrummet. Operationen var lyckad och hästen väntas bli helt återställd!

Hela händelsen filmades och finns på Vets with horsepowers Facebook-sida, klicka här för att se vad som hände: https://www.facebook.com/VetswithHorsePower/videos/852351764958470/

Ett stort tack till Vets with horsepower för insatsen och all hjälp! De är, som ovan nämnt, en grupp professorer, forskare samt hästspecialister som vill samla in pengar till välgörenhet. Varje sommar åker de runt i hela världen på motorcyklar och har föreläsningar. För mer information, samt om ni vill bidra till deras välgörande ändamål, vänligen gå till deras hemsida: https://www.vetswithhorsepower.com/help.html. 

 

 

10 Jul 2018 Nyheter Övrigt