Vår personal

Jantien Van Haaften

Jantien Van Haaften

Klinikföreståndare/Veterinär

 

Jag kommer ursprungligen från Holland där jag utexaminerades som veterinär med specialisering på häst år 2008. Efter min examen har jag arbetat på Irland, hos olika ATG-kliniker i södra Sverige och nu senast på Uleåborgs hästklinik där jag var i sju år.

Mitt specialistområde är hästens rörelseapparat, invärtesmedicin, utvärdering och undersökning samt rehab av tävlingshästar. Utöver att vara utbildad veterinär har jag även gått en kiropraktikutbildning för häst och arbetar med dry needling som är en form av akupunktur för häst. Jag är även officiell veterinär i Jordbruksverket och FEI.

Jag bor i Luleå och på min fritid tycker jag om att resa, kaitsurfa och är även intresserad av hästavel.

Hannah Mattsson

Hannah Mattsson

Djurvårdare

 

Jag kommer från Piteå och är utbildad hästskötare samt djurvårdare på utökad nivå. Jag började på kliniken 2017 och arbetar som veterinärassistent vid undersökningar som tex  röntgen , gastroskopi, hältutredning och endoskopi.


Min fritid består till mesta del av djur då jag har egen hund och håller på med utbildning och av ridhästar. Tränar och tävlar just nu i hoppning med hästen Bellatrix.

Dixie Lundström

Dixie Lundström

Receptionist / Djurvårdare

 

Jag började på kliniken i november 2018 och jobbar i receptionen och som djurvårdare. Hästintresset är stort och jag har hållit på med hästar mer eller mindre hela livet. Idag äger jag två ridhästar och en del i en travhäst som jag tränar i WE, dressyr, hoppning och lite Western. Jag är utbildad instruktör i Centrerad Ridning och Mindfulness.

Född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade till Luleå 1990 och här blev jag kvar, nu bor jag i Svartbjörnsbyn.