Vår personal

Jantien Van Haaften

Jantien Van Haaften

Klinikföreståndare/Chefsveterinär

 

Jag kommer ursprungligen från Holland där jag utexaminerades som veterinär med specialisering på häst år 2008. Efter min examen har jag arbetat på Irland, hos olika ATG-kliniker i södra Sverige och nu senast på Uleåborgs hästklinik där jag var i sju år.

Mitt specialistområde är hästens rörelseapparat, invärtesmedicin, utvärdering och undersökning samt rehab av tävlingshästar. Utöver att vara utbildad veterinär har jag även gått en kiropraktikutbildning för häst och arbetar med dry needling som är en form av akupunktur för häst. Jag är även officiell veterinär i Jordbruksverket och FEI.

Jag bor i Luleå och på min fritid tycker jag om att resa, kaitsurfa och är även intresserad av hästavel.

Maria Oles

Veterinär

info-text kommer.

 

 

Hannah Mattsson

Hannah Mattsson

Djurvårdare

 

Jag kommer från Piteå och är utbildad hästskötare samt djurvårdare på utökad nivå. Jag började på kliniken 2017 och arbetar som assistent vid undersökningar, operationer och tar mycker röntgenbilder.


Min fritid består till mesta del av djur då jag har 2 hundar och tränar och tävlar just nu i hoppning med unghästen Bolt.

Dixie Lundström

Dixie Lundström

Receptionist / Djurvårdare

 

Jag började på kliniken i november 2018 och jobbar i receptionen och som djurvårdare. Hästintresset är stort och jag har hållit på med hästar mer eller mindre hela livet. Idag äger jag två ridhästar och en del i en travhäst som jag tränar i WE, dressyr, hoppning och lite Western. Jag är utbildad instruktör i Centrerad Ridning och Mindfulness.

Född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade till Luleå 1990 och här blev jag kvar, nu bor jag i Svartbjörnsbyn.

 

Emelie Luthström

Emelie Luthström

Djurvårdare

 

Jag kommer från Boden och har jobbat som hästskötare i ett travstall under 3 års tid. Jag började jobba på kliniken våren 2020 och arbetar som veterinärassistent vid undersökningar. Har precis fått D9 kompetens .


På min fritid är det mycke häst, tävlar i hoppning med mina egna hästar och rider även något montélopp då och då.  

Frida Sandberg

Frida Sandberg

Djurvårdare

 

Jag är född och uppvuxen i Boden och har jag jobbat i travstall här i 3 år. Jag började jobba på kliniken i November 2020 och jobbar som veterinärassistent vid undersökningar. Har precis fått D9 kompetens

 

Min fritid består nästan bara av hästar. Jag tävlar i hoppning, kör trav och rider lite montélopp samt har ett stort intresse för skoning.