Vår personal

Jantien Van Haaften

Jantien Van Haaften

Klinikföreståndare/Chefsveterinär

 

Jag kommer ursprungligen från Holland där jag tog min veterinärexamen år 2008, med specialisering mot häst. Efter min examen har jag arbetat på Irland, hos olika ATG-kliniker i södra Sverige och nu senast på Uleåborgs hästklinik där jag var i sju år.

Mitt specialistområde är hästens rörelseapparat, invärtesmedicin, utvärdering och undersökning samt rehab av tävlingshästar. Utöver att vara utbildad veterinär har jag även gått en kiropraktikutbildning för häst och arbetar med dry needling som är en form av akupunktur. Jag är även officiell veterinär i Jordbruksverket och FEI.

Jag bor i Luleå och på min fritid tycker jag om att resa, kaitsurfa och är även intresserad av hästavel.

Maria Oles

Maria Oles

Veterinär

 

 Maria som började hos oss under hösten 2021 som veterinär tillsammans med Jantien. Då hon blev fullbokad på rätt kort tid har vi inte hunnit skriva ihop någon text om henne, men det kommer inom kort! 

 

 

Hannah Mattsson

Hannah Mattsson

Djurvårdare

 

Jag kommer från Piteå och är utbildad hästskötare samt djurvårdare på utökad nivå. Jag började på kliniken 2017 och arbetar som assistent vid undersökningar, operationer och tar mycket röntgenbilder.

Min fritid består till mesta del av djur då jag har 2 hundar, 1 katt och tränar och tävlar just nu i hoppning med unghästen Bolt.

Dixie Lundström

Dixie Lundström

Receptionist / Djurvårdare

 

Jag började på kliniken i november 2018 och jobbar i receptionen och som djurvårdare. Hästintresset är stort och jag har hållit på med hästar mer eller mindre hela livet. Idag äger jag två ridhästar som jag tränar i WE, dressyr, hoppning och lite Western samt och en del i en travhäst. Jag är utbildad instruktör i Centrerad Ridning och Mindfulness.

Född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade till Luleå 1990 och här blev jag kvar, nu bor jag i Svartbjörnsbyn.

 

Emelie Luthström

Emelie Luthström

Djurvårdare

 

Jag kommer från Boden och har jobbat som hästskötare i ett travstall under tre års tid. Jag började jobba på kliniken våren 2020 och arbetar som veterinärassistent vid undersökningar. Innehar D9 kompetens.

På min fritid är det mycket häst – tävlar i hoppning med mina egna hästar och rider även något montélopp då och då.  

Kajsa Englund

Kajsa Englund

Djurvårdare

 

Jag är född och uppvuxen i Boden och har jobbat i travstall i flera år. Jag håller just nu på att utbilda mig inom rehab/massage på häst. 

Mer info kommer.

Aleksandra Stanko

Aleksandra Stanko

Veterinär

Aleksandra tog sin veterinärlegitimation 2022 och började direkt jobba hos oss efter det. 

Mer info om Aleksandra kommer.