Vår personal

Jantien Van Haaften

Jantien Van Haaften

Klinikföreståndare/Chefsveterinär

 

Jag kommer ursprungligen från Holland där jag tog min veterinärexamen år 2008, med specialisering mot häst. Efter min examen har jag arbetat på Irland, hos olika ATG-kliniker i södra Sverige och nu senast på Uleåborgs hästklinik där jag var i sju år.

Mitt specialistområde är hästens rörelseapparat, invärtesmedicin, utvärdering och undersökning samt rehab av tävlingshästar. Utöver att vara utbildad veterinär har jag även gått en kiropraktikutbildning för häst och arbetar med dry needling som är en form av akupunktur. Jag är även officiell veterinär i Jordbruksverket och FEI.

Jag bor i Luleå och på min fritid tycker jag om att resa, kaitsurfa och är även intresserad av hästavel.

Maria Oles

Maria Oles

Veterinär

 

Maria som började hos oss under hösten 2021 som veterinär tillsammans med Jantien. Efter hon tog examen jobbade hon på ett stort hästsjukhus i Polen där hon fick mycket erfarenhet av anestesi, internmedicin och ortopedi. Februari 2021 flyttade hon till Sverige och började jobba som distriktsveterinär. 

På kliniken gör Maria det mesta olika behandlingar men brinner lite extra för tandvård och hältutredningar.

 

På fritiden tycker Maria om att vara i stallet med sin häst Sparky och att umgås med sin sambo och vänner.

Maria har också en hundvalp som hon tränar med, det är en mini aussie som heter Lilla My. 

 

 

 

Hannah Mattsson

Hannah Mattsson

Djurvårdare

 

Jag kommer från Piteå och är utbildad hästskötare samt djurvårdare på utökad nivå. Jag började på kliniken 2017 och arbetar som assistent vid undersökningar, operationer och tar mycket röntgenbilder.

Min fritid består till mesta del av djur då jag har 2 hundar, 1 katt och tränar och tävlar just nu i hoppning med unghästen Bolt.

Dixie Lundström

Dixie Lundström

Receptionist / Djurvårdare

 

Jag började på kliniken i november 2018 och jobbar i receptionen och som djurvårdare. Hästintresset är stort och jag har hållit på med hästar mer eller mindre hela livet. Idag äger jag två ridhästar som jag tränar i WE, dressyr, hoppning och lite Western samt och en del i en travhäst. Jag är utbildad instruktör i Centrerad Ridning och Mindfulness.

Född och uppvuxen i Stockholm, men flyttade till Luleå 1990 och här blev jag kvar, nu bor jag i Svartbjörnsbyn.

 

Kajsa Englund

Kajsa Englund

Djurvårdare

 

Jag är född och uppvuxen i Boden och har jobbat i travstall i flera år. Jag håller just nu på att utbilda mig inom rehab/massage på häst. 

Mer info kommer.