Muskelskada

Utöver behandling med antiinflammatioriska och smärstillande läkemedel kan vi även erbjuda fysioterapeutiska behandlingar för din häst. Tänk på att vid olika behandlingar kan det tillkomma en startkarens för din häst.

Laser – En behandling som kan användas både i behandlande och förebyggande syfte vid exempelvis muskelskador, ryggproblematik och inflammationer. Lasern används oftast direkt på skadeområdet, men är även framgångsrik vid behandling av triggerpunkter. Behandlingen har en läkande effekt på cellnivå och minskar inflammationer och smärtan, samt påskyndar läkningsprocessen.

Shockwave/Stötvåg – En behandling som är lämpligt för ligamentskador, senskador, stressfakturer och muskelskador.
Genom en applikator genereras stötvågor som transporteras in i smärtområdet. Stötvågorna stimulerar läkningsprocessen och har en smärtstillande och antiinflammatorisk effekt. Oftast behövs några behandlingar med någon veckas intervall för bästa resultat. Behandlingen går fort att utföra och brukar inte ta mer än 10 minuter.

Dry needling – En välbeprövad metod där vi använder speciella akupunkturnålar (dry needlingnålar) för att behandla så kallade triggerpunkter. Målet med dry needling är att släppa på lokala muskelspänningar. Forskning har påvisat att dry needling både har en neurologisk och biokemisk effekt vilket gör att det är en effektiv behandlingsmetod för en rad muskulära besvär.