Hovslagare - Nils Forssell

Nils Forssell 

Jag har haft ett brinnande intresse för hästar sedan jag var liten. Jag började sko våra egna hästar 2006. Med tiden växte intresset och jag tog på mig att sko även andras hästar. 2015-2017 gick jag hovaslagarutbildningen på wången. Jag har gjort praktik med flera olika hovslagare och skott både rid- och körhästar. En av praktikperioderna gjorde jag på K1, vilket var mycket utvecklande.
Jag jobbar som lärare på hovslagarutbildningen i Skellefteå sedan starten 2017. Där jag utbildar i hästens anatomi (inre och yttre), fysiologisk skoning och smide.
2020 blev jag klar med tilläggsutbildningen för Hovslagare som jag gått på BYS i Skara. Vilket ger behörighet att sko hästar som inte faller under så kallad normalskoning.
Jag har hästens funktion och rörelse i fokus när jag verkar och skor.  Jag är också mycket intresserad av smide vilket kommer väl till pass när t.ex. sjukbeslag behöver tillverkas och specialanpassas till hästar med olika problem.
På fritiden är det också hästar som gäller. Tillsammans med min fru driver jag Stuteri Spira, där vi föder upp welshponnyer.